søndag den 27. juli 2014

Anmeldelse af Romana Pizzeria

Pizzaria Romana eller Romana Pizzeria er et relativt nyt pizza sted i Aalborg (de har vidst været der en måned). Jeg var interesseret i at prøve en pizza derfra fordi de reklamerede med at have en stenovn optændt med træ. Jeg tænkte det var min mulighed for at spise en rigtig neapolitansk pizza i danmark.

Stedet ser meget rent og fint ud, udover at lave de såkaldte neapolitanske pizzaer, laves der også burgere, pita kebab og alt det andet sædvanlige fastfood. Det er måske faresignaler for mange, men jeg er stadig optimistisk da jeg tidligere er blevet overrasket af nogle steder med almindelig fastfood.

For at teste stedet bestiller jeg selvfølgelig en Margherita. Da jeg sætter mig ned for at vente ser jeg dog at et andet menu kort er blevet blokeret af en lampe, der ser jeg en anden Margarita en som rent faktisk har basilikum. Jeg fortæller ham at ham at jeg vil have den i stedet, men jeg ser først at han ikke havde forstået det da jeg får min pizza. Da jeg fortæller ham det, så tilbyder han at lave mig en ny, hvilket jeg pænt takker ja til.
For at teste stedet tager jeg tid på hvor lang tid den får i ovnen. For at lave en pizza der kan blive D.O.C. certificeret(Kig her) skal pizzaen laves på 90 sekunder, men nogle af de legendariske pizza steder kan ofte spytte en pizza ud på 1 minut! 
Det tager 5 minutter for denne pizza at blive klar, selvom det nok er for lang tid, håbede jeg stadig på at det pizzaen ville være lækker.

Jeg skyndte mig hjem for at spise den. Pizzaen var en ret tør oplevelse, den var meget sprød og basilikummen var tilsat uden at komme olie på så den var som om den var visnet. Jeg tror problemet med dejen var at da den blev lavet var den alt for tør, når pizzaen så kommer i ovnen bliver den så ekstremt udtørret. Det er fint nok til nogle pizza typer, men bestemt ikke til en neapolitansk pizza som skal være meget blød og nærmest flydende. Der var ret lidt mozzarella på pizzaen, engang i mellem var der nogle bidder som var ret lækre og smagte som hvad jeg forbinder med Margherita-smagen, men for det meste var den ret tør oplevelse, den type pizza hvor man ikke har lyst til skorperne(men gjorde jeg aligvel, var sulten)

Bedømmelse: 2/5 pizzaer

Skala:
0 pizzaer: Efter en bid/slice har du ikke lyst til mere pizza....I NOGET TID
1 pizzaer: God nok til et slice eller to, men du kunne lige så godt spise noget andet
2 pizzaer: Du spiser op, men du spiser nok ikke en pizza fra det pizzaria igen (med mindre at du er fuld)
3 pizzaer: En god pizza, du spiser det hele og prøver at stjæle en slice fra en anden
4 pizzaer: En fantastisk pizza, som magi, du kan ikke analysere dig frem til hvorfor den smager så satans godt
5 pizzaer: En pizza som ingen anden, hver dag af dit liv drømmer du om den her pizza og om hvornår du kan prøve den igen





Ingen kommentarer:

Send en kommentar